Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
post

Ολομέλεια της ISO/TC 260 «Human Resource Management»

Human Resource Management

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ISO/TC 260 «HUMAN RESOURCE MANAGEMENT»

Στις 17 & 18 Νοεμβρίου 2022, συνεδρίασε στο Βερολίνο, η ετήσια Ολομέλεια της Διεθνούς Τεχνικής Επιτροπής ISO/TC 260 "Human Resource Management".   Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η συνεδρίαση ήταν υβριδική, ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) συμμετείχε διαδικτυακά. 

Κατά την συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μελών για την πορεία των εργασιών της επιτροπής του ISO για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την χρονιά που διανύσαμε.  Ψηλά στην agenda βρέθηκε το πρότυπο ISO 30414:2018  “Human resource management — Guidelines for internal and external human capital reporting”.  

Ιδιαιτέρως αναπτύχθηκε το θέμα της επιτυχημένης εφαρμογής του σε δύο χώρες, στην Γερμανία και στην Ιαπωνία.   Όπως δηλώθηκε στη συνεδρίαση, το εν λόγω πρότυπο αποτελεί την κορωνίδα της ISO/TC 260. 

Η άψογη διοργάνωση της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε από τους Οργανισμούς Τυποποίησης των Ηνωμένων Πολιτειών (ANSI) και Γερμανίας (DIN) .

Στον ΕΛΟΤ έχει συσταθεί η ΕΛΟΤ/ΤΕΤ 16/ΟΕ 7 «Ανθρώπινο δυναμικό», που είναι κατοπτρική της ISO/TC 260, η οποία επεξεργάστηκε και ολοκλήρωσε με επιτυχία την απόδοσή του εν λόγω προτύπου, ΕΛΟΤ ISO 30414 «Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού - Κατευθυντήριες οδηγίες για Αναφορές σχετικά με το ανθρώπινο κεφάλαιο» στην ελληνική γλώσσα, τον Μάιο του 2022. (http://sales.elot.gr/online/search/details.do?documentId=300010000062191)

Το πρότυπο αυτό διατίθεται από τον ΕΛΟΤ, μετά από αίτημα, στο email: sales [at] elot.gr