Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
post

ΕΛΟΤ & SASO υπογράφουν μνημόνιο τεχνικής συνεργασίας

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης, με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό του, προχώρησε στη τεχνική συνεργασία με τον Οργανισμό Τυποποίησης, Μετρολογίας και Ποιότητας της Σαουδικής Αραβίας. Στόχος του προγράμματος των δύο οργανισμών συνιστά η από κοινού εκμάθηση, αποσκοπώντας στο αμοιβαίο όφελος και στη διευκόλυνση του αμοιβαίου εμπορίου. 

Οι δύο χώρες πλέον, μέσω της διμερούς συνεργασίας των οργανισμών, από εδώ και στο εξής θα συνεργάζονται για την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων για δραστηριότητες τυποποίησης, την ανταλλαγή παραδειγμάτων ορθής πρακτικής σχετικά με την εφαρμογή προτύπων στη νομοθεσία και στην πράξη, την ενημέρωση για τις νέες τυποποιητικές διαδικασίες, την αμοιβοία υποστήριξη στις δραστηριότητες διεθνούς τυποποίησης αλλά και για την ανταλλαγή πληροφοριών για τα προγράμματα κατάρτισης.

Επιπρόσθετα, από το πρόγραμμα του Ελληνικού Οργανισμού με τον αντίστοιχο οργανισμό της Σαουδικής Αραβίας συμφωνήθηκε η κατάρτιση και των δύο πλευρών σε διαφορετικούς τομείς τυποποίησης. Μετά την σύναψη συμφωνίας για κοινό πρόγραμμα μεταξύ των δύο χωρών, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης δήλωσε: «Η ανάδειξη του έργου του ΕΛΟΤ και η επαναφορά του στο προσκήνιο αποτελεί ένα στοίχημα που με μεθοδική δουλειά θα επιτύχουμε»