Αναζήτηση προτύπων (παραγγελίες στο sales@elot.gr)
Search
Close this search box.

Διοίκηση και Δομή

Ο ΕΛΟΤ διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο τριετούς θητείας. Το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του Οργανισμού είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Ελευθέριος Κρητικός

Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Ελευθέριος Κρητικός είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ|ΕΛΟΤ-ΕΙΜ).

Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις σε βιομηχανίες, εταιρείες real estate και σε εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, ενώ έχει επίσης διατελέσει εξωτερικός οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση σύνθετων καταστάσεων εξυγίανσης.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει Υποδιοικητής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Οικονομικών, Εσόδων και ΚΕΑΟ στον e-ΕΦΚΑ (Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), Εκτελεστικός Πρόεδρος στην ΕΔΕΚΤ ΑΕΠΕΥ και Αντιπρόεδρος στην ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών. Έχει εργαστεί επίσης ως Σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ως Σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ως Ανώτερος Σύμβουλος του Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών –πρώην ΑΣΟΕΕ-, κάτοχος διατμηματικού MBA του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί στους τομείς Sustainability Leadership και Data Analysis στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Managerial Finance στο London School of Economics και Corporate Governance στο Wharton University. Τέλος, είναι κάτοχος πιστοποίησης τύπου «Δ» (Αναλυτή Χρηματοπιστωτικών Μέσων και Εκδόσεων) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Αδριανός Παυλόπουλος

Πρόεδρος

Είναι πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην Πληροφορική από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Καλλιθέας και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής κ Άθλησης Δήμου Καλλιθέας.

Ήταν μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού  Προσανατολισμού.

Μιλά άπταιστα Αγγλικά ( Proficiency University of Cambridge).

Ιωάννης Μηχιώτης

Μέλος
mixiotis cv

Ο Ιωάννης Μηχιώτης είναι Οικονομολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στην «Χρηματοοικονομική Ανάλυση για Στελέχη Επιχειρήσεων».

Διαθέτει 25ετή και πλέον εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα ως τραπεζικό στέλεχος, και πιο συγκεκριμένα στο Private Banking, στο Retail Banking στην Alpha Bank (ως επικεφαλής συντονιστής στη Διεύθυνση Καταστημάτων Αττικής και Αν. Στερεάς Ελλάδος και ως επικεφαλής Καταστημάτων), καθώς και στην αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (2019 – σήμερα) και εκλεγμένο μέλος με τριετή θητεία στο κοινό Οικονομικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης (CEN) και Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENELEC) – Common Working Group on Finance (CEN/FIN and CLC/FIN).

Είναι επίσης:

  • μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Επενδυτικών Σχεδίων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας-Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (2023 – σήμερα),
  • μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Κοινωφελών Περιουσιών (2023 – σήμερα),
  • μέλος Επιτροπών της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, σχετικά με την Αξιολόγηση Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (2019 – σήμερα),
  • επικεφαλής της επιτροπής Χρηματοπιστωτικού τομέα για τα θέματα των Οικονομολόγων (2018 – σήμερα),
  • σύμβουλος- Τεχνικός Υπεύθυνος του ΕΛΟΤ με εξειδίκευση σε θέματα τυποποίησης και διασφάλισης ποιότητας (1997 – σήμερα),
  • σύμβουλος σε θέματα διασφάλισης ποιότητας στην Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΒΕΤΑΜ MIRTEC (2012 – σήμερα).

 

Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στο Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (2019-2023), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης (Administrative Board Consultative Committee Financial Affairs – CACC/FIN) (2022-2023), καθώς και αντιπρόεδρος και μέλος Δ.Σ. του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας – ΙΦΕΤ (2006 – 2010).

Είναι πιστοποιημένος εσωτερικός ελεγκτής στο μητρώο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, πιστοποιημένος αξιολογητής και πιστοποιημένος Ελεγκτής στο Μητρώο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, ενώ είναι διαπιστευμένος Διαχειριστής επί Κινητών και Παραγώγων Αξιών του ΧΑΑ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και διαπιστευμένος Αναλυτής και Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου Πελατών από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Διδάσκει από το 2008 έως σήμερα σε σεμινάρια για επενδύσεις και επενδυτικά προϊόντα σε διευθυντικά στελέχη και επενδυτές και συμμετέχει σε παρουσιάσεις σχετικά με θέματα τυποποίησης και ολικής ποιότητας σε φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
Έχουν δημοσιευθεί άρθρα του σχετικά με τη συμβολή της Τυποποίησης στην επίτευξη των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και την Κλιματική Αλλαγή και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια για την ποιότητα ως ομιλητής.

Είναι παντρεμένος με την Έλενα Αναστασοπούλου και έχουν 2 παιδιά.

 

Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου

Μέλος
xgeorgiou cv

Ο Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1992) και από το ίδιο πανεπιστήμιο απέκτησε και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα εξειδίκευσης στη Διοίκηση Παραγωγικών Συστημάτων (2000). Το 2010 απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ το 2012 ολοκλήρωσε και μεταδιδακτορική έρευνα, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Από το 1987 μέχρι και το 1993 συμμετείχε ως ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Από το 1993 κ.ε. εργάσθηκε ως μελετητής επί σειρά ετών για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, αλλά και μεγάλων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα για την εκπόνηση μελετών και ερευνών που είχαν ως θέματα: εθνική και περιφερειακή ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία, ανάλυση και αξιολόγηση επενδύσεων, στρατηγική διοίκηση επιχειρήσεων, και, αξιολόγηση των επιπτώσεων στην εθνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα διαρθρωτικών πολιτικών και προγραμμάτων.

Από το 1998 μέχρι το 2001 ήταν υπεύθυνος του «Κέντρου Μεταφοράς Τεχνολογίας» του «Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης». Την τριετία 2001 – 2003 διετέλεσε αναπληρωτής επιστημονικώς υπεύθυνος του «Παρατηρητηρίου Περιφερειακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από το 2003 έως το 2019 ήταν Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Μελετών του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος» (ΣΒΒΕ), ενώ από το 2019 είναι Γενικός Διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος» (ΣΒΕ) του ΙΝΣΒΕ. Επίσης, από το 2003 μέχρι και σήμερα είναι επικεφαλής της ελληνικής ερευνητικής ομάδας που συνεργάζεται με το International Institute for Management Development (IMD), για την κατάρτιση της ετήσιας παγκόσμιας επετηρίδας ανταγωνιστικότητας.

Έχει υλοποιήσει σημαντικό αριθμό ερευνών και μελετών, με αντικείμενο (α) τις πολιτικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής βιομηχανίας και οικονομίας, (β) την επιχειρηματικότητα, τη διαχείριση καινοτομίας την μεταφορά τεχνολογίας, (γ) της εφαρμογή συστημάτων ποιότητας, και (δ) την ανάλυση και αξιολόγηση επενδύσεων. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικού αριθμού ερευνητικών προγραμμάτων από το 1990 έως σήμερα.

Στο τέλος του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με θέμα: «Η διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις», το οποίο συνέγραψε μαζί με τον αείμνηστο Ελληνοαμερικανό καθηγητή Αστέριο Γ. Κεφαλά, και το οποίο έχει προλογίσει ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο διαδοχής είναι μοναδικό στην Ελληνική γλώσσα, ενώ από τις αρχές του Μαρτίου 2023 κυκλοφορεί σε Β’ έκδοση το δεύτερο βιβλίο του Δρος Γεωργίου με τίτλο: «Προετοιμάζοντας τη διαδοχή: πρακτικός οδηγός για προνοητικές οικογενειακές επιχειρήσεις».

Ιωάννης Καλλιάς

Μέλος
ikallias

Ο  κ. Ιωάννης Καλλιάς είναι Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης και κατέχει Master of Science στη Διοίκηση Ποιότητας από το Πανεπιστήμιο Cranfield (School of Industrial & Manufacturing Science), Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε το 1999 στις χημικές βιομηχανίες. Το 2001 ξεκίνησε την καριέρα του στην TÜV AUSTRIA Hellas ως Επικεφαλής Επιθεωρητής και Επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης.

Το 2004 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Το 2006 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης.

Από το 2010 είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas. Παράλληλα, κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σε άλλες 5 θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου TÜV AUSTRIA στην Αυστρία (TÜV AUSTRIA Cert) και σε χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ έχει αναλάβει και την θέση του Regional Manager για την περιφέρεια   ως  TÜV AUSTRIA Group  Area Director.

Από το 2017 έχει επίσης οριστεί ως TÜV AUSTRIA GROUP Director of Certification, έχοντας την ευθύνη για τις υπηρεσίες πιστοποίησης του GROUP παγκοσμίως.

Από τον Μάιο του 2019 είναι ο ανώτατος εκπρόσωπος της TÜV AUSTRIA  στην ορισμένη περιοχή και υπεύθυνος για τη συνολική διερεύνηση και διείσδυση στην τοπική αγορά όσον αφορά στους επιχειρηματικούς τομείς σε συντονισμό με τους εκτελεστικούς διευθυντές επιχειρήσεων ή τους διευθυντές επιχειρηματικών τομέων.

Από τον Μάρτιο του 2020, ο κ. Ιωάννης Καλλιάς έχει διοριστεί Εκτελεστικός Επιχειρηματικός Διευθυντής για τον επιχειρηματικό τομέα Business Assurance του Ομίλου TÜV AUSTRIA παγκοσμίως και είναι εκτελεστικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου. Ο τομέας Business Assurance αποτελείται από τους ακόλουθους επιχειρηματικούς τομείς : Πιστοποίηση, Εκπαίδευση, Νομοκανονιστική Συμμόρφωση.

Τα τελευταία 12 χρόνια είναι μέλος του ΔΣ της HellasCert (η HellasCert είναι η Ένωση των Διαπιστευμένων Φορέων Πιστοποίησης και Τεχνικών Ελέγχων της χώρας μας), έχοντας υπηρετήσει από τις θέσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου για περισσότερα από 10 έτη.

Οργανόγραμμα ΑΛΜ ΕΛΟΤ

elot organogramma