Αναζήτηση προτύπων (παραγγελίες στο sales@elot.gr)
Search
Close this search box.

Εκδήλωση ΕΛΟΤ 24/10/2011 – Απόψεις παρευρισκομένων

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΑΓΩΝ

Αξιότιμη κυρία Μποσταντζόγλου,
Με αφορμή την εκδήλωση που οργάνωσε ο ΕΛΟΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Τυποποίησης στις 24/10/2011, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απεριόριστη εκτίμησή  μας για το έργο του ΕΛΟΤ και να σας ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά για την υποστήριξη και την ουσιαστική συμβολή του ΕΛΟΤ στην κατάρτιση του ευρωπαϊκού προτύπου ΕΝ 15565 για την εκπαίδευση των ξεναγών.
Τα άρτια καταρτισμένα στελέχη του ΕΛΟΤ πίστεψαν στην αναγκαιότητα ενός   ευρωπαϊκού προτύπου για την εκπαίδευση των ξεναγών προβλέποντας την σύγχυση που θα προκαλούσε η εφαρμογή της οδηγίας 36/2005 για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων στις χώρες μέλη της Ε.Ε. και τον κίνδυνο που ενείχε η εφαρμογή της εν λόγω οδηγίας στο να είναι ξεναγός όποιος το δήλωνε χωρίς κανένα προσόν και εκπαίδευση.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών πήγε μαζί με τον ΕΛΟΤ στις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με τις άλλες χώρες , που τελικά κατέληξαν στο παραπάνω πρότυπο, ώστε σήμερα η Ελλάδα, χώρα με τις πιο εξειδικευμένες και πιο πλήρεις σπουδές ξεναγών στην Ευρώπη, να μπορεί να ζητά από τους αλλοδαπούς ξεναγούς ένα ελάχιστο σπουδών για να τους επιτρέψει να ξεναγούν τα μνημεία μας.
Ευχόμαστε ο ΕΛΟΤ να συνεχίσει να παρέχει τις, κατά γενική ομολογία, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του, ώστε να στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την ποιότητα και να βοηθήσει στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΒΛΑΣΣΗ                                            ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

 

 

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Κα Μποσταντζόγλου – Διονυσοπούλου και κ. Ζακολίκο
Θα ήθελα με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε καλώντας με στην εκδήλωσή σας. Λυπούμαι πολύ για τη διαφαινόμενη εξέλιξη και την αβεβαιότητα που υπάρχει στο μέλλον του ΕΛΟΤ ως φορέας πιστοποίησης και ειλικρινά εύχομαι ο ΕΛΟΤ να καταφέρει να επιβιώσει και να παραμείνει ένας από τους κορυφαίους φορείς πιστοποίησης στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα του αύριο ευελπιστούμε όλοι να είναι μία πιο ανταγωνιστική Ελλάδα χωρίς επιχειρηματικά εμπόδια όπου θα μπορέσουν οι υγιείς και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίες. Πιστεύω πως ο ΕΛΟΤ μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στο έργο παροχής υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα γιατί έχει στις τάξεις του εξαιρετικούς επιστήμονες στους οποίους πρέπει να συνεχίσει να επενδύει για να συνεχίσει να έχει ηγετικό ρόλο στον τομέα αυτό. Η συνεργασία με τις εταιρίες του Ομίλου Βιοχάλκο είναι εξαιρετική και θέλω να γνωρίζετε ότι έχετε και εσείς συμβάλει στη συνεχή βελτίωσή μας με τις πάντα εύστοχες παρατηρήσεις των επιθεωρητών σας.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας

Παναγιώτης Σκιαδάς

 

Εκδήλωση ΕΛΟΤ 24 Οκτωβρίου 2011 με θέμα
«Πρότυπα και αξιοπιστία – Ο ΕΛΟΤ και ο ρόλος του σε εποχή κρίσης».

Μετά από 30 και πλέον έτη συνεργασίας με τον ΕΛΟΤ, τόσο ως στέλεχος του Τραπεζικού Τομέα, όσο και ως σύμβουλος επιχειρήσεων και συνεργάτης του Τεχνοβλαστού ACTA του ΑΠΘ και έχοντας  αποκτήσει παράλληλα καταλυτική εμπειρία από την εκπόνηση – με Ειδική Ομάδα Έργου του ΕΛΟΤ – του αμιγώς Ελληνικού Προτύπου 1437 ‘’ Γραμματεία Διοίκησης ΄’’, υπό την καθοδήγηση του στελέχους του  κ. Ι. Σαριδάκη, αισθάνομαι την ανάγκη και δημόσια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την ηγεσία και τα στελέχη του και να εστιάσω σε κάποια θέματα που διαπιστωμένα θεωρώ ότι πρέπει να εκτεθούν, και συγκεκριμένα :
α. ο Οργανισμός αυτός παίζει  για τη χώρα μας ένα σημαντικά εθνικό ρόλο, ο οποίος εδράζεται στο καθ’ ύλην επιστημονικό πεδίο επιστητού που δραστηριοποιείται, η δε δομική του μορφή είναι άρτια  διαρθρωμένη  σε τομείς
β. το εξειδικευμένο δυναμικό που διαθέτει παράσχει ανοιχτά τις γνώσεις του σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς/Ιδιώτες, εμφορείται από πνεύμα συνεργασίας και  εκπροσωπεί επάξια  τον Οργανισμό εντός και εκτός επικράτειας
γ.  τα ‘’ προϊόντα ‘’ του Οργανισμού είναι καινοτόμα και χαμηλής τιμολόγησης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα προμήθειάς τους, γεγονός που συμβάλει στην ποιοτική επιχειρησιακή κατεύθυνση
Εν κατακλείδι – το διαπίστωσα  κατά την τρίχρονη εκπόνηση του Προτύπου 1437 – ο ΕΛΟΤ με το δυναμικό του αποτελεί ως έχει εθνικό κοίτασμα με πολλαπλασιαστικές δυνατότητες ανάπτυξης και το σημαντικότερο όλων ο Οργανισμός αυτός είναι ‘’ ευπρόσωπος ‘’ και όχι ‘’ ανώνυμος ‘’, ακόμη μια διαπίστωση από τον επιχειρηματικό και πανεπιστημιακό χώρο καθώς και τους εργαζόμενους στην αγορά.
Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση
Ηλίας Τζαννής
Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος Ο.Ε. 1437 ΕΛΟΤ, Συνεργάτης A
CTA