Αναζήτηση προτύπων (παραγγελίες στο sales@elot.gr)
Search
Close this search box.

Εκδήλωση ΕΛΟΤ-ΚΕΔΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων – «Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες πόλεις» – 13 Οκτ 2017 – Παρουσιάσεις ομιλητών

Συνδιοργάνωση Εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων

ΕΛΟΤ/Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης και ΚΕΔΕ/Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

«Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες πόλεις»

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, ώρα 9:00-17:00

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

 

Η έξυπνη πόλη είναι ο τόπος-κοινότητα που αξιοποιεί γνώση, τεχνολογία και καινοτομία για τη βιώσιμη ανάπτυξη· ευνοώντας την ποιότητα σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες, προϊόντα και υπηρεσίες, με σεβασμό στην περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης, ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ΚΕΔΕ συνδιοργανώνουν εκδήλωση, «Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες πόλεις» στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κων/νου 48, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου από 9:00 έως 17:00.

Σκοπός της Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην τυποποίηση, στις τεχνολογίες και στις πρακτικές για τις βιώσιμες, έξυπνες, ανθεκτικές, ασφαλείς και ανοικτές πόλεις σε όλους χωρίς διακρίσεις και η παρουσίαση πρότασης για την ανάπτυξη ελληνικού προτύπου βιώσιμης και έξυπνης πόλης.

Το προτεινόμενο σχέδιο περιλαμβάνει τις ενότητες θεμάτων βιωσιμότητας όπως καθορίζονται στο ISO 37120:2014 (υπό αναθεώρηση), «Δείκτες επιδόσεων βιωσιμότητας, ποιότητας υπηρεσιών και ποιότητας ζωής στις πόλεις»/γενικώς, ανθρώπινες κοινότητες/  Sustainable Development in Communities —  Indicators for City Services and Quality of Life ,

και επιπλέον 3 ενότητες ανάδειξης ταυτότητας, των διακριτικών χαρακτηριστικών των ελληνικών πόλεων:

1.       Αξιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς (η πόλη ως τουριστικός προορισμός)

2.       Καινοτομία (μαθησιακό περιβάλλον και καινοτομικότητα/σκέψη, στρατηγική ευφυΐας Διαχείριση της δημιουργικότητας/της διανοητικής ιδιοκτησίας/ των συνεργασιών και Αξιολόγηση

3.       Σχεδιασμός για όλους, προσβασιμότητα ΑμεΑ/ Ανοικτά δεδομένα και εφαρμογές

Για τον καθορισμό και καθιέρωση δεικτών αναφοράς επιδόσεων που ανταποκρίνονται στις σημερινές και αυριανές ανάγκες των πόλεων, ο ΕΛΟΤ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους-ειδικούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να συμμετάσχουν στην εσωτερική διαβούλευση για την ανάπτυξη του σχεδίου ελληνικού προτύπου που στη συνέχεια προβλέπεται, στις αρχές του 2018, να τεθεί σε ανοικτή δημόσια κρίση, με ανάρτηση στις ιστοσελίδες ΕΛΟΤ και ΚΕΔΕ.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την οικονομική στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και των χορηγών-Παρόχων έξυπνων τεχνολογιών:

SIEMENS, COSMOTE, SAP, ΑΝΑΜΕΤ/ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΚΑΥΚΑΣ

τους οποίους ο ΕΛΟΤ ευχαριστεί ιδιαίτερα γιατί σε δύσκολους καιρούς και για τον Οργανισμό μας, αντιλαμβάνονται την αξία των προτύπων και υποστηρίζουν σήμερα αλλά, ευελπιστούμε, και στη συνέχεια την παρακολούθηση των εξελίξεων στην τυποποίηση και την προσαρμογή της χώρας μας στις  ανάγκες της βιώσιμης ανάπτυξης και στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας.

Ο ΕΛΟΤ θεωρεί ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες τους και  η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί με στόχο την επίτευξη σταθερών εταιρικών σχέσεων για την επίτευξη κοινών στόχων αξιοποίησης προτύπων και τεχνολογικών λύσεων για την προσαρμογή και τη βιωσιμότητα.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live.

Στο κατωτέρω τελικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης, ακολουθώντας τους υπερσυνδέσμους. Τα βίντεο όλης της εκδήλωσης, συνολικά και ανά ομιλητή, είναι διαθέσιμα online στο αποθετήριο Ήλιος του ΕΙΕ, στη σελίδα http://helios-eie.ekt.gr/EIE/handle/10442/15591.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη δημόσια κρίση του Προτύπου για τα Συστήματα Διαχείρισης της Βιωσιμότητας των πόλεων/δήμων στον σύνδεσμο http://www.elot.gr/1393_ELL_HTML.aspx.