Αναζήτηση προτύπων (παραγγελίες στο sales@elot.gr)
Search
Close this search box.

Ένα κοινό όραμα για έναν καλύτερο κόσμο!

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και αποτέλεσμα ενός κοινού οράματος για ειρήνη και ευημερία, για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισορροπιών, στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης οικονομίας και στην επιβράδυνση του ρυθμού της κλιματικής αλλαγής. Για την επίτευξή τους θα απαιτηθεί η συνεργασία πολλών δημόσιων και ιδιωτικών εταίρων, αλλά και η χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών προτύπων και της αξιολόγησης της συμμόρφωσης.

Η τεράστια μάχη που έδωσε η κοινωνία μας, ενάντια σε μια επίμονη παγκόσμια πανδημία του Covid-19, μας κατάδειξε την ανάγκη επιλογής των ΣΒΑ, χωρίς αποκλεισμούς, για να ενισχυθούν οι κοινωνίες μας, καθιστώντας τις πιο ανθεκτικές και πιο δίκαιες. Σήμερα, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας προτύπων, σας ζητάμε να συμμετάσχετε μαζί μας στην επιβεβαίωση της σημασίας των ΣΒΑ, για την καλύτερη ανάπτυξη. Σε αυτή την προσπάθεια, τα πρότυπα είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Ολόκληρο το σύστημα εκπόνησης των προτύπων βασίζεται στη συνεργασία. Αποδεικνύεται ότι η δύναμη της συνεργασίας είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των μερών μας. Δουλεύοντας μαζί, ακολουθώντας και εφαρμόζοντας πρότυπα, ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους με πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιωσιμότητας κατά μέτωπο. Χρησιμοποιώντας πρότυπα, γινόμαστε μέρος της λύσης.

 

Στο πνεύμα αυτό συμμετέχουμε κάθε χρόνο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προτύπων και παρουσιάζοντας τρόπους με τους οποίους τα διεθνή πρότυπα συμβάλλουν στην επιτυχία των ΣΒΑ.

Παραμένουμε ενωμένοι για ένα κόσμο καλύτερο, δικαιότερο και πιο βιώσιμο, για ένα κόσμο που μπορεί κανείς να απολαύσει σήμερα και να τον προστατεύσει για τις επόμενες γενιές και ζητάμε την συνεργασία σας με τους Εθνικούς και Διεθνείς Οργανισμούς Τυποποίησης για να επιτύχουμε την Ατζέντα του 2030 για το «καθαρό μηδέν», με πρότυπα για τους ΣΒΑ και το «Κοινό μας όραμα για έναν καλύτερο κόσμο».