Αναζήτηση προτύπων (παραγγελίες στο sales@elot.gr)
Search
Close this search box.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις του Έργου Market Control Greece – Bulgaria

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Προώθηση Τυποποίησης / Πιστοποίησης / Ελέγχου Αγοράς» με το ακρωνύμιο MARKET CONTROL (Έλεγχος Αγοράς), το οποίο ήταν ενταγμένο στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013», πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε ο ΕΛΟΤ με στελέχη του:

·         15 Φεβρουαρίου 2013:       Συνέδριο στο Haskovo                      

·         22 Φεβρουαρίου 2013:       Ημερίδα Κομοτηνής                           

·         1-2 Μαρτίου 2013:             Συνέδριο Κομοτηνής

·         4 Μαρτίου 2013:                Ημερίδα Θεσσαλονίκης                           

·         6 Μαρτίου 2013:                Ημερίδα στο Kardzhali                                   

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις  που έγιναν σηματοδώντας την επιτυχχή ολοκλήρωση του έργου Προώθηση «Τυποποίησης / Πιστοποίησης / Ελέγχου Αγοράς» διάρκειας δύο ετών στις διαπεριφερειακές περιοχές του επιχειρησιακού προγράμματος INTERREG συμμετείχαν σημαίνοντες παράγοντες της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Στο συνέδριο του Haskovo, εκτός των άνω των 400 συμμετεχόντων, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας κ. Τσβετάνωφ, ο Υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της χώρας κ Ντόμπρεβ, οι Εμπορικοί Ακόλουθοι της Δανίας, Πολωνίας, Ν. Αφρικής, Μολδαβίας, Σλοβακίας και Κοσόβου καθώς επίσης Τουρκική αποστολή επιχειρηματιών συνοδευόμενη από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Μ. Γιλμάζ.

Στο συνέδριο και την ημερίδα της Κομοτηνής παραβρέθηκαν προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό και κοινωνικό χώρο του Νομού και της ευρύτερης περιοχής καθώς και μέλη και συνεργάτες του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας κ. Εμμανουήλ και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

Το κεντρικό συμπέρασμα των εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν ήταν η σπουδαιότητα της τυποποίησης και πιστοποίησης των προϊόντων, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Η κοινή προσπάθεια των Ελλήνων και Βουλγάρων εταίρων, εκτός από τις συγκεκριμένες μελέτες/εισηγήσεις για ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή των δύο χωρών, έθεσε τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία των επιχειρήσεων και φορέων πιστοποίησης και εργαστηρίων στην περιοχή.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΕΛΟΤ διαβεβαίωσαν ότι θα είναι δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο και τις Δημόσιες Αρχές και τους πολίτες, μέσα από τον καινούργιο φορέα ποιότητας ΕΣΥΠ (Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας) που έχει πρόσφατα συσταθεί μετά από τη συγχώνευση των τριών πυλώνων ποιότητας ΕΣΥΔ-ΕΛΟΤ-ΕΙΜ.

Οι εισηγήσεις και τα ενημερωτικά των παραπάνω εκδηλώσεων βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του έργου http://www.marketcontrol.eu