Αναζήτηση προτύπων (παραγγελίες στο sales@elot.gr)
Search
Close this search box.

Ο ΕΛΟΤ συνεργάζεται και ενδυναμώνει την εξωστρέφειά του

Στο πλαίσιο της 44ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISΟ) η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΣΥΠ | ΕΛΟΤ κα Ρεμπούτσικα Γεωργία, συναντήθηκε με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Αιγύπτου (EOS) και συζήτησαν το πλαίσιο συνεργασίας που πρόκειται να συνάψουν πάνω στον τομέα της Τυποποίησης. Ο Αιγυπτιακός Οργανισμός Τυποποίησης (EOS) ενδιαφέρθηκε για την υπογραφή ενός ουσιαστικού μνημονίου συνεργασίας που θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές να εξελίξουν και να βελτιώσουν τον τρόπο που λειτουργούν πάνω στις τεχνικές επιτροπές.  Ο ΕΛΟΤ έχοντας αποκτήσει την τεχνογνωσία  που απαιτείται συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια ενεργά στις τεχνικές δραστηριότητες Παγκόσμιων Οργανισμών, όπως είναι ο ISO και προτίθεται να ενδυναμώσει συνεργασίες με κράτη, όπου η τυποποίηση διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην εθνική τους στρατηγική.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Τυποποίησης  της Σαουδικής Αραβίας (SASO), φορέα με τον οποίο ο ΕΛΟΤ υπέγραψε τον Ιούλιο Πρόγραμμα Τεχνικής Συνεργασίας στα πεδία της Τυποποίησης και της Ποιότητας. Συζητήθηκε η άμεση εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος και προγραμματίστηκε επίσκεψη στον Εθνικό Οργανισμό Τυποποίησης το επόμενο χρονικό διάστημα. Η εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη είναι ιδιαίτερα σημαντική αλλά και κερδοφόρα για Οργανισμούς όπως είναι ο ΕΛΟΤ.

Τέλος, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της μετρολογίας με τον Οργανισμό Τυποποίησης και Μετρολογίας του Καζακστάν (KAZSTANDARD) από την κα Ρεμπούτσικα και τον κ. Muhamendo, εκπρόσωπο του φορέα.

Ο ΕΛΟΤ συνεργάζεται και ενδυναμώνει την εξωστρέφειά του

Ο ΕΛΟΤ συνεργάζεται και ενδυναμώνει την εξωστρέφειά του

Ο ΕΛΟΤ συνεργάζεται και ενδυναμώνει την εξωστρέφειά του