Αναζήτηση προτύπων (παραγγελίες στο sales@elot.gr)
Search
Close this search box.

Τέλος εργασιών Γενικής Συνέλευσης ISO

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 έκλεισαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ISO, με την εκλογή του Δρ Sung-Hwan Cho από την Νότια Κορέα στη θέση του Προέδρου. 

Η Ετήσια Συνέλευση του ISO έκλεισε, αλλά η συνεργασία και οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν από την Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΣΥΠ | ΕΛΟΤ κα Γεωργία Ρεμπούτσικα, στις συναντήσεις και στα φόρα που έγιναν στη διάρκειά της, παραμένουν ανοιχτές με όλους τους εκπροσώπους των ομοειδών οργανισμών που συμμετείχαν σε αυτή για περεταίρω συνεργασίες.  Στην φετινή συνάντηση στο Αμπού Ντάμπι, ο ISO ταρακούνησε τα πράγματα με μια ανοιχτή πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις, τον ακαδημαϊκό κόσμο και τον κόσμο της διεθνούς ανάπτυξης. Η ιδέα ήταν να οικοδομήσουνε νέα και αποτελεσματικά δίκτυα ανθρώπων που δεσμεύονται να συνεργαστούν για να διορθώσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την σωτηρία, του πλανήτη μας.

 

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν, δια δραστικές δημοσκοπήσεις, ζωντανές ερωτήσεις και απαντήσεις καθώς και σχολιασμοί, όπου οι διαδικτυακοί συμμετέχοντες επωφελήθηκαν από μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα που παρείχε επίσης ψηφιακά πληροφορίες, κατόπιν αιτήματος, για τους ομιλητές. Στη συνάντηση αυτή ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία και έσπασε το ρεκόρ συμμετοχής με περισσότερα από 5000 άτομα να συμμετέχουν στις εργασίες του. Η Ετήσια Συνέλευση του ISO ένωσε δύο διαφορετικές ομάδες στις οποίες από την μία ήταν οι έμπειροι δημιουργοί των προτύπων και από την άλλη όσοι ήταν περίεργοι να καταλάβουν τι μπορούν να κάνουν τα πρότυπα για αυτούς. Το θέμα που τους έφερε όλους αυτούς κοντά ήταν η «συνεργασία για το καλό». Με τα Διεθνή Πρότυπα να παρέχουν λύσεις σε σχεδόν κάθε θέμα που μπορεί κανείς να φανταστεί, δεν ήταν καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι η συνεργασία κάλυψε θεματικές ενότητες, από την ψηφιακή εμπιστοσύνη έως και το παγκόσμιο εμπόριο. Όμως στην ατζέντα κυριάρχησε το Κλίμα και τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Αυτό το θέμα ήταν εμφανές και σε προηγούμενες συναντήσεις, ιδίως στη Διακήρυξη του Λονδίνου το 2021, η οποία φέτος πέρασε από τη φιλοδοξία στη δράση.

 

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν με κυβερνήσεις, ρυθμιστικές αρχές και άλλους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν το κλίμα για να προωθήσουν τα πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές του ISO για το καθαρό μηδέν ως προκαταρκτικά βήματα προς τη μετρήσιμη πρόοδο. Η απερχόμενη Πρόεδρος του ISO, Ulrika Francke είπε: «Το καθαρό μηδέν έγινε σύνθημα και πρέπει να δώσουμε ουσία σε αυτό». Η Ετήσια Συνέλευση του ISO το 2022 ήταν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή τη φιλοδοξία. Έθεσε έναν νέο πήχη για τη συμμετοχή και τη δέσμευση και έδωσε στους παρευρισκόμενους υψηλές προσδοκίες για τη συνάντηση του 2023 που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία με θέμα «Ο ISO ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες ανάγκες».

 

Μετά από χρόνια επανακινήσαμε  την παρουσία μας σε σημαντικά φόρα σε διεθνές επίπεδο όπως αξίζει να βρίσκεται το ΕΣΥΠ | ΕΛΟΤ και η χώρα μας.