Αναζήτηση προτύπων (παραγγελίες στο sales@elot.gr)
Search
Close this search box.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΕΛΟΤ και Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επαφές των 2 Εθνικών Οργανισμών Τυποποίησης Ελλάδας και Κύπρου (ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ και CYS αντίστοιχα). Ως επιστέγασμα υπογράφηκε στη Λευκωσία στις 10/12/202, νέο Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Τυποποίησης.
Η αντιπροσωπεία του ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ, αποτελούμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Νικόλαο Καλάκο και το Μέλος του Δ.Σ. και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Ιωάννη Μηχιώτη, φιλοξενήθηκε από τον αντίστοιχο Κυπριακό ,παρουσία και  του Προέδρου του CYS κ.Όθωνα Θεοφίλου, καθώς και του Μέλους του Δ.Σ. κ.Δρ. Ρίκκου Κυπριανού.
Την εποικοδομητική συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος συνεργασίας των 2 Οργανισμών με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας των εταίρων της κοινωνίας σε  Ελλάδα και Κύπρο, ακολούθησε η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ κ.Νικόλαο Καλάκο και τη Γενική Διευθύντρια του CYS κ.Αθηνά Παναγιώτου,παρουσία και του Διευθυντή Τυποποίησης του CYS Πάμπου Καμμά.
Στο Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο διανοίγει διάπλατα μια νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ των 2 Οργανισμών με πολλαπλά οφέλη, συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες στη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα Ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, τη διάθεσή τους στην Κυπριακή αγορά, την από κοινού εκπόνηση εθνικών προτύπων και προδιαγραφών κοινού ενδιαφέροντος, τη συνεργασία για ανάπτυξη εργασιών στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο & Μέση Ανατολή, εκπαιδεύσεις, ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε διάφορα θέματα διακυβέρνησης, στρατηγικής και τεχνικού ενδιαφέροντος τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο κ.α.
Ως ενδεικτικά πεδία συνεργασίας, μπορούν να αναφερθούν η ενέργεια και πηγές της, υδρογονάνθρακες, υπηρεσίες, κατασκευές, ασφάλεια και υγεία στην εργασία, αειφορία, κυκλική οικονομία και περιβάλλον, ψηφιακή τεχνολογία, ψηφιοποίηση και σύγχρονα συστήματα πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών , υγεία, τρόφιμα, ναυτιλία, τουρισμός,  άμυνα, ηλεκτροτεχνική τυποποίηση, Ευρωκώδικες κλπ.
Όπως τόνισαν εκπρόσωποι των 2 Οργανισμών, το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ- CYS επαναπροσδιορίζει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο φορέων τυποποίησης, γεγονός που αντανακλάται θετικά και στις οικονομίες των 2 χωρών ενώ αποτελεί εναρκτήριο για ενεργητική δυναμική στην ευρύτερη περιοχή, τόσο περιφερειακά, όσο και στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Τυποποίηση.

 

                                   15/12/2021