Αναζήτηση προτύπων (παραγγελίες στο sales@elot.gr)
Search
Close this search box.

Υπογραφή σύμβασης συνεργασίας μεταξύ ΕΣΥΠ και Ινστιτούτου ΕΣΑμεΑ, παρουσία του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Καθιέρωση σήματος προσβασιμότητας ΑμεΑ

Υπογραφή σύμβασης συνεργασίας
μεταξύ του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) και του Ινστιτούτου ΕΣΑμεΑ,
παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων,
κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης παρέστη χτες, Πέμπτη 11 Μαρτίου, στην υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), κ. Νίκου Καλάκου και του Προέδρου του Ινστιτούτου ΕΣΑμεΑ, κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη, για την καθιέρωση και τη λειτουργία του σήματος προσβασιμότητας ΑμεΑ και σχετικών μητρώων.

Μετά την σχετική υπογραφή, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Η καθιέρωση και λειτουργία σήματος προσβασιμότητας ΑμεΑ και σχετικών μητρώων αποσκοπεί στη δημιουργία εμπιστοσύνης στα άτομα με αναπηρία και στα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη βάσει της ενημέρωσης με αντικειμενικά δεδομένα και επιδόσεις για τη διασφάλιση συνθηκών ανεμπόδιστης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στις υποδομές, τις υπηρεσίες, τις δραστηριότητες και στα προϊόντα των οργανισμών, στο πλαίσιο εφαρμογής της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως ξέρετε, έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ, κύριο Βαρδακαστάνη για την υπογραφή αυτής της σύμβασης με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης/ΕΛΟΤ, αλλά και διαχρονικά για τις προσπάθειές του όλα αυτά τα χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία, καθώς και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΣΥΠ, κύριο Καλάκο, για την πολύ καλή συνεργασία και την καλή πρωτοβουλία που ανέλαβε».

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.